Om mig

Jag är en Jämtlänning som blev Stockholmare som flyttat till New York för att jobba med digital reklam. Jag är gift med Emelie som också jobbar med internet. Jag gillar kärv öl, starka chips, tyngdlyftning och vapenklassad musik.

Den här bloggen handlar om mig och vad jag upplever i den här byn. Jag skriver för att själv kunna se tillbaka på äventyret, för att släkt & vänner ska kunna hänga med i vad jag gör här borta i amerrka och för att förhoppningsvis kunna underhålla och informera diverse löst internetfolk som råkar ramla förbi.

Jag skriver om (mestadels) musik på engelska här och om träning på svenska här.

2 tankar om “Om mig

 1. Ella says:

  Hej Ola, mitt namn är Ella och ska flytta till NY i september. Jag har spenderat varje dag framför datan i jakt på boende. Det går inte, jag blir gråtfärdig. Mitt i all hets så hittade jag din blogg. Hur gjorde du? Skulle du säga att det är bättre att ta in på hotell och leta lägenhet när man väl är där eller skulle du rekommendera att ha det klart innan jag kommer fram. Jag flyttar till New York för att studera i fyra år så vår budget är nog väldigt olika. Men.. jag tänkte att det skadar ju inte att fråga. Hoppas du kan hjälpa mig lite på traven och guida mig åt rätt håll för just nu känns det som att jag är helt försvunnen.
  TACK!
  Ella

  • ola says:

   Hej Ella!

   Jag skulle rekommendera att du hyr in dig tillfälligt i 1-2 månader medan du letar boende. Du kan hitta rum på airBnB eller på craigslist. Det blir mycket billigare än de svindyra New York-hotellen.

   För själva boendet kan det vara värt att dela med någon om du har lite tajtare budget. Det kanske är fler på samma utbildning som flyttar till New York samtidigt och är i samma sits? Kanske skolan har tips? I övrigt finns ju lite tips & tricks bland mina inlägg i ämnet och det här inlägget är kanske det viktigaste att läsa: http://nyc.ukiro.com/boende-i-nyc-del-6/

   Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>